Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Амстердамі запустили онлайн-перегляд за реставрацією картини Рембрандта

Фахівці художнього музею Рейксмюсеум в Амстердамі починають реставрацію картини "Нічний варта" Рембрандта, написаної в XVII столітті. Розміри полотна складають 3,8 на 4,5 метра, вага - 337 кілограмів.

Про це пише The Guardian, передає Прямий.

У неділю, 7 липня, картину знімуть зі стіни і перенесуть в спеціальну скляну камеру. Там 12 реставраторів відновлюватимуть полотно близько 10 місяців. За роботою можна буде спостерігати в прямому ефірі або в самому музеї.

Очікується, що реставрація стане однією з наймасштабніших в історії. Реставратори і мистецтвознавці порівнюють її з військовою операцією і називають "Операція Нічна варта", зазначив генеральний директор Рейксмюсеум Тако Діббітс.

Останній раз картину реставрували в 1975 році, коли відвідувач музею кілька разів ударив в полотно ножем. За останні 150 років "Нічну варту" переміщували лише кілька разів, зокрема в бункер під час Другої світової війни.

Нагадаємо, під час ремонту в паризькому магазині Oscar de la Renta архітекторами була знайдена масляна картина 17 століття.

Раніше повідомлялося, що у Парижі, з аукціону Rémy le Fur, продали револьвер, з якого ймовірно застрелився голландський художник-імпресіоніст Вінсент Ван Гог.

Нагадаємо, у Нью-Йорку на аукціоні Sotheby's картину імпресіоніста Франції Клода Моне "Копиці" продали за $110,7 млн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ