Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В АП сказали, коли Порошенко поїде до Трампа

В Адміністрації президента заявляють, що зустріч президентів України і США - Петра Порошенка і Дональда Трампа відбудеться після узгодження порядку денного. Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" розповів заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, відповідаючи на питання про те, що раніше говорилося про можливий візит до США наприкінці лютого.

"Як ви знаєте, на той час відбувалися певні непрості кадрові процеси в новій Адміністрації. На той момент, на жаль, ще не були зайняті ключові позиції в новій американській адміністрації, в Держдепі, в Раді нацбезпеки. Тому є певні об'єктивні причини відсутності конкретних дат", - сказав Єлісєєв.

"По-друге, нас, звичайно ж, цікавить змістовний візит, а не візит заради візиту. Отже, крім дати ми б хотіли сформувати конкретний порядок денний з тим, щоб вийти на певні домовленості. Найближчим часом плануємо продовження контактів на високому рівні для узгодження таких домовленостей", - додав він.

"Хочу ще раз повторити: зустріч на вищому рівні відбудеться, як тільки дві сторони узгодять порядок денний, а також наповнення майбутньої зустрічі. Звичайно, ми б хотіли, щоб це сталося якомога швидше", - додав він.

Він нагадав, що відбулися дві телефонні розмови президента України з президентом Дональдом Трампом. Петро Порошенко мав тривалу і плідну зустріч з віце-президентом США Майком Пенсом в лютому в Мюнхені (на полях Мюнхенської конференції з безпеки - Ред.).

Крім того, почався діалог з новопризначеним держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, двічі міністр закордонних справ Павло Клімкін відвідав Вашингтон, зазначив Єлісєєв.

Він додав, щотТривають активні візити в США наших депутатів і візити членів Конгресу в Україні. Відбувається знайомство з новими представниками як Ради нацбезпеки США, так і Білого Дому, Держдепу.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ