Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Домівці врятованих тварин хочуть облаштувати вольєри для реабілітації птахів

У секторі вольєрів для реабілітації птахів працівники зможуть поселити дрібних хижих птахів, багато з яких - червонокнижні: вухатих та довгохвостих сов, круків, боривітрів тощо.

У проєкті запланували спорудити 12 вольєрів розміром 2 х 3 м, заввишки 3,5 м кожен, повідомляє директор Домівки врятованих тварин Орест Залипський.

«Головне, щоб вольєри були якомога вищі і в них птахи могли розпрацьовувати свої крила. У одному такому вольєрі водночас можуть перебувати до 10 птахів. Це будуть максимально природні вольєри, які будуть розміщені на території, де практично нема доступу для відвідувачів, щоб птахи могли відвикати від присутності людей і згодом повернутися в природу», – розповів він.

Зараз у Домівці врятованих тварин є близько 300 хижих птахів. Проте не всі вони зможуть повернутись в природу. Деякі птахи, без крил чи з серйозними травмами, довіку житимуть в притулку. Тож їм також необхідно забезпечити комфортне перебування, кажуть у Домівці.

«Вольєри вкрай полегшать нам нашу роботу і покращать умови проживання птахів. В Домівці також є евакуйовані через повномасштабне вторгнення птахи з інших регіонів країни. До прикладу, зараз у нас живуть червонокнижні беркути, яких нам передали із Запоріжжя. Час від часу до нас передають птахів з інших регіонів, адже на заході країни загалом мало притулків, де реабілітують птахів, а ще менше тих, в яких є місце для нових мешканців. Тож у вольєрах, які ми плануємо збудувати, також зможуть проживати евакуйовані пташки», – додав директор Домівки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ