Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ДП "Антонов" проходять навчання кубинські пілоти

В центрі підготовки льотного складу ДП «АНТОНОВ», що включено до ДК «УКРОБОРОНПРОМ», проходять навчання пілоти кубинської авіакомпанії «Cubana de Aviacion». У її парку вже 6 літаків Ан−158, та сьогодні розглядається можливість розширення співробітництва з «АНТОНОВ».

Кубинських пілотів готують за двома напрямками: курси підвищення кваліфікації та перепідготовка для керування Ан−158−им. Згідно з діючими нормами, кожні півроку всі екіпажі проходять відповідне навчання. На сучасному тренажерному обладнанні ДП «АНТОНОВ» вони відпрацьовують найскладніші та відмовні  ситуації. Програма перепідготовки включає в себе 16−годинний курс льотної практики на комплексному тренажері регіонального реактивного літака Ан−158.

«Машина дуже зручна, і пілотам комфортно керувати нею. Я вдячний інструкторам «АНТОНОВ». Це спеціалісти з великим досвідом. Навчання проходило на високому рівні, і в результаті ми якісно підготовлені», – сказав пілот−інструктор, командир льотного загону Ан−158 авіакомпанії «Cubana de Aviacion» Орландо Фернандез Сід. Він також зазначив, що пілоти, які мають досвід роботи на літаках попереднього покоління, належним чином оцінюють переваги «скляної» кабіни Ан−158. Зі слів пана Сіда, літак подобається і пасажирам: «Пасажири нашої авіакомпанії із задоволенням літають на Ан−158. Вони комфортно почуваються у просторому салоні літака з чудовою системою кондиціонування та іншими зручностями».

Авіакомпанія «Cubana de Aviacion» експлуатує 6 літаків Ан−158. Вони виконують внутрішні та міжнародні рейси. Зокрема, вони літають в країнах Центральної частини Карибського басейну, Північної та Південної Америки. Незабаром планується відкрити рейс в Манагуа, столицю Нікарагуа.

«Куба є однією з багатьох країн світу, авіапарк яких представлений літаками саме нашого виробництва. Попит на нашу продукцію у світової спільноти стійкий та потужний, а ми готові його задовольняти. Наша мета – поглиблювати співпрацю із західними партнерами, відповідати високим вимогам замовника та динамічно розширювати нашу базу сервісного обслуговування», − підкреслив керівник підприємства «АНТОНОВ» Михайло Гвоздьов.

 Нагадаємо, що навесні цього року Кабінет Міністрів України передав ДП «АНТОНОВ» в управління «УКРОБОРОНПРОМу». На переконання представників влади, це допоможе вивести підприємство із затяжної кризи. 
23 липня відбулась зустріч керівників ДК «УКРОБОРОНПРОМ», ДП «АНТОНОВ», ДП «Івченко − Прогрес» та АТ «Мотор Січ». Головним досягненням переговорів стало рішення про поглиблення співпраці в рамках авіаційного кластеру «УКРОБОРОНПРОМу». Центром розвитку всієї авіаційної галузі України визначили «АНТОНОВ», адже виробництво як вже визнаних світовою спільнотою, так і новітніх моделей «АНів» завантажить суміжні підприємства та виведе вітчизняний авіапром на чільні світові позиції. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ