Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Дрогобичі за неподання декларації до громадських робіт засудили колишню депутатку сільради

Вирок ухвалив Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області: за результатами розгляду кримінального провадження щодо обвинуваченої, яка була депутатом Модрицької сільської ради – за ст. 366-3 КК України (неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

У судовому рішенні, датованому 15.12.2021 року, зазначено, що обвинувачена, бувши депутатом Модрицької сільської ради Дрогобицького району, відповідно до рішення першої сесії сьомого скликання даної сільради від 17 листопада 2015 року, та бувши суб`єктом декларування, «не подала, шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агенства, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік за формою, що визначається Національним агенством з питань запобігання корупції».

Таким чином вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ст.366-3 КК України, тобто умисно не подала суб`єктом декларування декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» згідно Закону України «Про запобігання корупції».

У вироку також вказано, що 30 листопада 2021 між підозрюваною та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості, за умовами якої остання беззастережно визнала свою винуватість у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення.

Суд ухвалив дану угоду затвердити та призначив обвинуваченій покарання у вигляді громадських робіт на строк 150 годин - із з позбавленням права обіймати посади чи займатись певною діяльністю, пов`язаною із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або такою, що прирівнюється до цієї діяльності, на строк один рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ