Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В дитячій лікарні на Орлика запрацював новий кабінет функціональної діагностики

Новий кабінет дитячої функціональної діагностики запрацював у ЗУСДМЦ. Приміщення кабінету відновлено завдяки пожертвам учасників минулорічного благодійного велопробігу «Кручу педалі, щоб вони жили» – традиційної ініціативи благодійного фонду «Запорука» та артиста Арсена Мірзояна.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

Капітальна реконструкція тривала приблизно рік. Загальна вартість благодійного проєкту становить 450 тис. грн.

«Кабінет функціональної діагностики – це відправна точка, з якої починається шлях до одужання дитини у ЗУСДМЦ. Під час лікування онкологічних, орфанних (рідкісних) хвороб, муковісцидозу, системних запальних хвороб медики Центру проводять регулярне інструментальне спостереження за станом дитини. Прийняття клінічного рішення напряму залежить від результатів діагностичного обстеження. На основі отриманих даних лікарі встановлюють діагноз, визначають подальше лікування та оцінюють його перебіг», - розповідає Оксана Очеретна, завідувачка відділення діагностики ЗУСДМЦ.

За її словами, у 2021 році у цьому кабінеті зробили майже 8000 електрокардіограм та спірометрій. Усі результати корелюють з результатами світових показників, а дослідження, в яких бере участь клініка валідні, відповідають світовим стандартам.

«Дерева, якими прикрасили стіни, наповнені особливим змістом та символікою.  Тут використані універсальні першосимволи трипільської культури. Вони володіють потужною енергетикою, і сподіваємось, додаватимуть сил діткам, що приходять на діагностику», - переконанні у БФ «Запорука».

Цьогоріч традиційний велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили» відбудеться 4 червня, у Львові. На залучені кошти організатори планують придбати медичне обладнання для лікарні. Щороку під час велопробігу збирають кошти на потреби Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. 

До слова, у 2022 році придбати квиток на велопробіг можна коштами з картки єПідтримка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ