Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В економіку Львівщини з початку року внесено 10,6 мільйона доларів іноземних інвестицій

В економіку Львівщини з початку року внесено 10,6 мільйона доларів США прямих іноземних інвестицій, що на 45,5% більше, ніж у першому кварталі 2005 року. Інвестиції надійшли з 24 країн світу. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку області, станом на 1 квітня 2006 року становив 392,2 мільйона доларів США. Основними інвесторами економіки Львівщини залишаються партнери з Польщі, Німеччини, Угорщини, Данії, Швейцарії. Найбільш інвестованими є машинобудування - 21,7%  від загального обсягу, харчова промисловість та перероблення сільськогосподарських продуктів - 13,8%, фінансова діяльність -10,5%.

За даними Держмитслужби України, у січні-лютому 2006 року експорт товарів становив 94,8 мільйона доларів США, імпорт – 137,6 мільйона доларів. Порівняно з відповідним періодом минулого року експорт зріс на 15,4%, імпорт – на 45%. Сальдо зовнішньої торгівлі продовжувало залишатись від’ємним і становило 42,8 мільйона доларів.
Географія експорту налічувала 57 країн світу. Суттєві обсяги експортованої продукції припадали на Німеччину, Данію, Російську Федерацію, Польщу, Бельгію та Румунію. Серед товарів, які Львівщина експортувала у  цьому році, переважали текстиль та текстильні вироби, механічне обладнання, машини та механізми, електротехнічне обладнання та їх частини, деревина та вироби з неї, чорні і кольорові метали та вироби з них, енергетичні матеріали, нафта та продукти  її перегонки.
Із 83 країн–імпортерів найбільші обсяги імпорту припали на Польщу, Німеччину, Італію, Російську Федерацію, Данію, Чехію та Китай. Значними були обсяги імпорту механічного обладнання, машин та механізмів, електротехнічного обладнання та їх частин, текстилю і текстильних виробів, полімерних матеріалів та пластмаси, чорних, кольорових металів і виробів з них, продукції хімічної промисловості. Про це повідомили  “Гал-info” в   головному управлінні статистики у Львівській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ