Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Google зізналися, що прослуховують голосові команди користувачів

Співробітники Google прослуховують голосові команди, видані користувачами пристроїв Google Home або додатки Google Assistant, і передають їх стороннім компаніям. Про це повідомляється в корпоративному блозі пошуковика.

Про це повідомило видання Радіо Свобода.

Публікація з’явилася після того, як бельгійський канал VRT News повідомив про отримання понад тисячу аудіозаписів голосових команд від одного з підрядників компанії.

У репортажі каналу розповідалося, що частина отриманих аудіозаписів містила особисті дані користувачів і розмови, не призначені для сторонніх. У деяких випадках люди не знали, що пристрій їх слухає, і команди записувалися помилково.

У корпорації заявили, що вживають заходів для того, щоб знеособити повідомлення, і забороняють розшифровувати фонові розмови. Передачу розмов там пояснюють необхідністю вдосконалювати системи голосового управління. У компанії заявляють, що дають користувачам можливість оцінити, які дані вони передають, і видалити їх із загального користування.

Користувачі розумних пристроїв часто не розуміють, що їх приватна інформація може виявитися в чужих руках, відзначає видання The Verge. Журналісти звертають увагу, що ситуація з Google сталася через тиждень після того, як стало відомо, що компанія Amazon не видаляє частину даних користувачів свого голосового помічника навіть після того, як ті думають, що це зроблено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ