Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Грузії громадяни, які втратили житло через іпотеку, масово виступають проти уряду

Батумі, Кутаїсі, Тбілісі – грузини в цих містах виступили проти свого уряду. За даними газети "Резонанс", вони мають дві основні вимоги: дати притулок людям, які втратили свою нерухомість (через іпотечне кредитування), і друга вимога – забезпечити посередництво з банком для отримання довгострокового кредиту під низький процент.

Акції почалися в Аджарії. Протестувальники  4 дні  вимагали зустріч з головою уряду Аджарії з Арчілом  Кгабадзе. Але він звільнився з посади, не зустрівшись з протестувальниками.

Список жертв іпотеки – близько 90 тисяч сімей. 
В Кутаїсі люди приїхали до губернатора міста і нагадали про обіцянку, яку дав теперішній уряд Грузії громадянам 4 роки тому - про отримання довгострокового кредиту під низькі проценти.

Жертви іпотечних кредитів кажуть, що коли їхні  вимоги не будуть виконані, то вони будуть розв’язувати цю проблему способом великих демонстрацій в різних містах Грузії. 

7 липня хвилі акції продовжилися в Тбілісі біля адміністрацією уряду. Протестувальники навіть спробували ввійти в приміщення уряду, але охоронці запобігли цій спробі. 

«Ми протестуємо проти виселення, що відбувається дуже інтенсивним темпом. У нас є інформація з Національного бюро про виконавче провадження, тобто, до кінця серпня має закінчитись процес виселення. В Грузії не минає день, щоб не виселяли хоча б одну сім’ю зі своєї хати. Усе це робиться свідомо",  – розповіла активістка  Маміса Джапарашвілі, вона думає, що "Грузинська мрія" (теперішня провладна партія в Грузії) немає ніякої надії на перемогу на виборах і веде країну до революції. 
“Близько 3000 людей, які живуть в Тбілісі, вже  втратили свої квартири, а 86 тисяч осіб чекають на виселення. Це дані реєстру” – відзначив представник партії націоналістів Ладо Садгобелашвілі. 

bpn.ge
 



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ