Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Іркутській області через сильний паводок ввели режим надзвичайного стану. Є загиблі

В Іркутській області Росії через сильний паводок запровадили режим надзвичайної ситуації. За даними ВВС, унаслідок паводку загинули 5 людей.

Понад 500 людей звернулися за медичною допомогою, 112 госпіталізовано, передає «Новая газета», пише Громадське.

У Міністерстві надзвичайних ситуацій РФ повідомили, що через паводок підтоплено майже 4,2 тисячі житлових будинків, в яких проживає понад 10 тисяч людей. Затоплені також федеральні дороги.

Унаслідок паводка підтоплені водозабори, які забезпечували водою населені пункти Тулунського, Нижньоудинського, Тайшетського, Чунського районів. Системи водопостачання відключені.

Найбільш складна ситуація в місті Тулун і Тулунському районі, де через прорив дамби вода різко піднялася. Напередодні в Тулуні почали евакуацію населення через повінь, із затоплених будинків евакуйовані понад 500 осіб.

Як пише «Новая газета», унаслідок паводку загинули літній чоловік з 8-річним онуком, які намагалися самостійно евакуюватися.

У ніч на 30 червня в Іркутськ спецрейсом з Японії прибув президент РФ Володимир Путін. Він провів термінову нараду з представниками МНС та інших служб щодо організації допомоги постраждалим, пише російська служба ВВС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ