Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Ірпінському виправному центрі сталися заворушення

В Ірпінському виправному центрі сталися заворушення. Про це повідомила прес-служба ДПтС України.

У повідомленні зазначено: "ДПтС України офіційно повідомляє, що 20.07.2016 близько 20 години під час прибуття засуджених до Ірпінського виправного центру управління ДПтС України в м. Києві та Київській області (№ 132) із контрагентських об’єктів заступником начальника цієї установи з нагляду і безпеки та оперативної роботи Шепелєм А.Л., відповідно до інструкцій, було здійснено огляд засуджених з метою виявлення у них заборонених предметів.

Під час таких заходів співробітнику установи здалося, що один із засуджених перебував під дією наркотичних речовин. До останнього було застосовано фізичну силу, що викликало обурення основної маси засуджених. Вони зібралися біля чергової частини та висловили невдоволення шляхом побиття вікон.

На місце події прибули співробітники обласного управління та апарату ДПтС України, завдяки яким вдалося припинити масову непокору засуджених.

Із засудженими було проведено роз’яснювальну роботу, здійснено перевірку наявності їх на своїх місцях та здійснено команду «Відбій». Усі особи, які відбувають покарання в Ірпінському виправному центрі (№ 132), перебувають на місці! Втечі засуджених не допущено.

Також співробітниками установи було викликано карету «швидкої допомоги», лікарі якої надали засудженому, до якого було застосовано фізичну силу, необхідну медичну допомогу. На даний час зазначена особа перебуває в установі, госпіталізації не потребує.

За даним фактом проводиться службова перевірка. Про дану подію повідомлено відповідні правоохоронні органи.

Ситуація в установі контрольована.

Довідково: Ірпінський виправний центр управління ДПтС України в м. Києві та Київській області (№ 132) – це кримінально-виконавча установа відкритого типу для тримання чоловіків, засуджених до обмеження волі. На даний час в установі утримується 175 осіб".

Також повідомлено, що на час проведення службового розслідування керівництво Ірпінського виправного центру (№132) відсторонено від виконання обов’язків за посадою. Наказом Голови Державної пенітенціарної служби України на час проведення службового розслідування відсторонені від виконання обов’язків за посадою начальник Ірпінського виправного центру (№132) полковник внутрішньої служби Кривий О.І. та заступник начальника установи з нагляду і безпеки та оперативної роботи майор внутрішньої служби Шепель А.Л. Виконання обов’язків начальника Ірпінського виправного центру (№132) покладено на полковника внутрішньої служби Стретовича Сергія Анатолійовича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ