Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В Італійському дворику покажуть найдраматичнішу історію кохання Львова

Сьогодні, 18 листопада, у львові в Італійському дворику для городян та гостей міста в захопливому театралізованому шоу постане одна з найдраматичніших історій кохання – українки Пелагії та італійця Мікеліні. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Постановка дивовижної історії кохання Львова XVI ст. відбуватиметься в Італійському дворику (пл. Ринок, 6) і розпочнеться після заходу сонця о 19.30 год.

«Цією акцією хочемо розповісти людям історію кохання львівських Ромео і Джульєтти. Ця історія сповнена трагізму й величі, згадана у двох абзацах у хроніці Бартоломія Зіморовича за 1594 рік. Адже Львів – це місто закоханих», – зазначив львовознавець Ілько Лемко.

Окрім самого театралізованого дійства, відвідувачі самі матимуть можливість доторкнутися до часточки Середньовіччя. Адже клуб історичної реконструкції «Пантера» проведе для всіх охочих майстер-клас з середньовічних танців.

Це вже не вперше, коли у Львові проводять нічні екскурсії та театралізовані постановки, розповідаючи захоплюючі історія з життя його мешканців різних поколінь. Адже за понад 700-літню історію міста їх в хроніках подій зібралося чимало.

«Такі нічні екскурсії проводимо з метою впровадити у Львові новий туристичний продукт для туристів та мешканців міста. Також у грудні реалізовуємо проект «Нічний Львів», в рамках якого у музеях та галереях міста проходитимуть нічні екскурсії. Окрім того, вже відбувались нічні екскурсії у музеї зброї «Арсенал», - розповіла заступник начальника відділу промоції міста Марта Іванишин.

Для усіх охочих взяти участь у театралізованому дійстві потрібно зареєструватись у відділі промоції ЛМР за тел. 297-57-80 або на e-mail: [email protected].

Довідка.

Книжка «Кохання і смерть» – історія львівських Ромео і Джульєтти, які мешкали у місті Лева 1594 року, – українки Пелагії та італійця Мікеліні. Щоб останні дні життя провести разом зі своєю нареченою, утішити її, закоханий італієць свідомо пішов на смерть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ