Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську збудують реабілітаційний центр: деталі

Наразі активно тривають роботи із будівництва реабілітаційного центру на Софіївці

В Івано-Франківську планують збудувати реабілітаційний центр для ветеранів і захисників України на території біля міського озера.

Про це повідомляє міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Виклик і потреба сьогодення – реабілітаційні центри. Зараз маємо дбати за наших захисників та ветеранів, які повертаються з передової і потребують відновлення", – каже міський голова.

За його словами, наразі активно тривають роботи із будівництва реабілітаційного центру на Софіївці. Тим часом для на будівництво реабілітаційного центру на території біля "Чубі Буму" (розважального центру біля озера) у міській раді оголосили інвестиційний конкурс. Таке рішення депутати прийняли під час сесії у п'ятницю, 2 липня.

Як зазначив директор КНП “Центральна міська клінічна лікарня” Тарас Масляк, який також виступив під час сесії, до міста неодноразово зверталися, щоби реалізувати цей проєкт.

“Раніше держава не думала, що буде війна і стільки поранених. Не було навіть реабілітаційних відділень на стаціонарі. Війна ще не закінчилася і ми не знаємо, скільки ще буде людей, яким потрібно буде це робити”, – розповів Тарас Масляк.

Тим часом від громадськості на сесії виступила архітекторка Ірина Чолій, яка закликала дотримуватися генерального плану міста, де не передбачає на тій ділянці жодного будівництва. Архітекторка наголосила на важливості збереження громадських просторів і зелених зон у місті.

Також, як повідомляє видання, депутат Стефан Магас висловив сумнів, що інвестор обмежиться лише центром, тому запропонував прямо заборонити будівництво на ділянці будь-яких споруд, окрім лікувально-оздоровчих.

Руслан Марцінків запевнив, що на ділянці будуть виключно спортивно-реабілітаційні споруди та пообіцяв контролювати цей процес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ