Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

В Кремля є стратегічне завдання втягнути Білорусь у війну проти України - розвідка

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що росія не полишає спроб втягнути Білорусь у війну проти України.

Про це він повідомив у ефірі Radio NV, пише Суспільне. 

"Є стратегічне завдання Кремля — втягнути білоруську армію в повноцінну наземну операцію у війні проти України на боці РФ. І за весь період повномасштабного вторгнення це не вдалося. Але, все ж таки, російські спецслужби спроб не будуть полишати", — сказав Юсов.

Таким чином представник ГУР прокоментував інформацію, яку нещодавно оприлюднив Центр нацспротиву, про підготовку ФСБ Росії та КДБ Білорусі операції під чужим прапором на нафтобазу в Брестській області.

Він зазначив, що це вже не перша спроба провокації з боку росіян, аби дискредитувати Україну та втягнути Білорусь у війну.

За словами Юсова, в Мінську розуміють, хто насправді стоїть за вищезгаданими намаганнями й розуміють, що війна не в їхніх інтересах. Однак, РФ надалі не полишатиме спроб "спровокувати" Білорусь.

Він додав, що Росія "досконально володіє інформацією про усі об'єкти критичної інфраструктури на території союзника, а також про усі сильні та слабкі сторони країни, її спецслужб і армії".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ