Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛНУ розпочала роботу Міжнародна наукова конференція "Культура. Ідентичність. Сучасність"

Відкрила конференцію одна з її організаторок, завідувачка кафедри теорії та історії культурифілософського факультету Львівського університету, професорка Марія Альчук, яка побажала колегам плідної роботи й цікавого обговорення.

Тематика наукових доповідей наукового форуму охоплює актуальні питання сучасності, серед яких, зокрема, філософське осмислення проблем культури, сучасні трансформації національно-культурної ідентичності, проблеми міжкультурної комунікації в умовах війни. Окрім того, в межах роботи конференції науковці обговорять такі важливі проблеми, як питання цінностей в умовах війни, збереження культурної спадщини як скарбниці національної пам’яті й актуальні питання релігії та релігійної культури.

Під час відкриття конференції учасників та гостей привітав Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник. «Дуже важливо, що сьогодні, в такий непростий час, ми прагнемо колективно осмислювати проблеми, які складають абсолютнунеобхідність саме зараз – передусім це проблема ідентичності. По суті війна сьогодні йде за те, щоб ми мали право визначатися і бути як окремішні з точки зору і культури, і нації, і державності, тому філософська рефлексія над питаннями ідентичності є дуже потрібною».

Окрім того, в межах роботи конференції заплановано проведення круглого столу«Українська культура в умовах війни», організатором якого є Студентське наукове товариство культурологів «Гілея».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ