Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В ЛОР обговорили потенційні напрями співробітництва з Німеччиною

Про потенційні напрями співробітництва та ситуацію на сході країни йшлося, 19 жовтня, під час зустрічі голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернстом Райхелем.

На початку зустрічі голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин подякував Уряду Федеративної Республіки Німеччина за зусилля, котрі він докладає для встановлення миру в Україні, а також за підтримку безвізового режиму для нашої країни.

«Стосунки з країнами ЄС дедалі міцнішають. Наприклад, ми маємо чимало спільних проектів із Польщею. Зокрема, у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020. Відтак розширення поля потенційної співпраці із землями Німеччини, – це той напрямок, який я би хотів, щоб був для нас визначальним», - наголосив Олександр Ганущин.

У свою чергу Ернест Райхель наголосив, що він на Львівщині помічає економічний ріст та інвестиційний прогрес. «Ми дуже пишаємося тим, що робимо, і готові робити ще більше для України, зокрема Львівщини», - акцентував він.

Олександр Ганущин, говорячи про те, що Львівщина відчуває прихід німецьких інвестицій, зауважив: «Ми налаштовані на співпрацю. І я впевнений, що вона обов’язково буде успішною».

Крім того, очільник обласного парламенту розповів про співпрацю з Луганською областю, зокрема підтримку військових, цивільних громадян, обміни вчителями та мистецькими колективами. «Якщо такі проекти будуть цікавими посольству Німеччини чи німецьким фондам, котрі працюють в Україні, ми могли би випрацювати спільні проекти», - запропонував Олександр Ганущин.

Наприкінці зустрічі голова обласної ради запросив Ернста Райхеля взяти участь у Форумі місцевого розвитку у червні 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ