Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛИТПОЛУКРБРИГ відбудеться ротація офіцерів з Литви

Вчора, 2 серпня 2018 року, на території штабу Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького відбулася урочиста церемонія прощання з литовськими офіцерами, які проходили службу на посадах в командуванні багатонаціональної частини, з нагоди їх ротації. Про це повідомив офіцер зв’язків з громадськістю ЛИТПОЛУКРБРИГ Олександр Гайн.

На початку заходу особовий склад командування вишикувався на парадній площі, а прапороносна група винесла Бойовий Прапор ЛИТПОЛУКРБРИГ. Після цього підполковник Даріуш Чекай доповів командиру бригадному генералу Зенонові Бжушко про статус готовності штабу розпочати церемонію.

Звертаючись до гостей та підлеглих, бригадний генерал Зенон Бжушко підкреслив важливість єдності трьох націй у форматі багатонаціональної бригади. Потім він нагадав, що литовські та українські офіцери були призначені до командування ЛИТПОЛУКРБРИГ на трирічній основі у 2015 році. Отже, 2018 рік - це час ротації. Цього літа триває заміна литовських офіцерів, а восени відбудеться ротація особового складу українського національного персоналу.

Варто зазначити, що Литва коплектує посади п'яти штабних офіцерів для служби в командуванні ЛИТПОЛУКРБРИГ та національний компонент Уланський батальйон імені Великої княгині Біруте. У свою чергу, Україна делегує до управління 18 штабних офіцерів та приданий 1-ший десантно-штурмовий батальйон зі складу 80 окремої десантно-штурмової бригади.

Окрім вищезгаданої церемонії, цього дня відбувся парад медалей Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького. Під час цієї події литовські, польські та українські військовослужбовці у зв'язку із закінченням служби в командуванні багатонаціональної бригади цього року отримали «Хрест за службу в ЛИТПОЛУКРБРИГ». А заступник командира полковник Володимир Юданов відзначив, що нагороджений особовий склад гідно виконав свій обов'язок та заслужено отримав відзнаку за відданість своїм країнам, професіоналізм та дисципліну.

Варто зазначити, що командування міжнародної військової частини встановило медаль під назвою «Хрест за службу в ЛИТПОЛУКРБРИГ» на початку 2018 року. Це відзнака, якою нагороджують військовослужбовців Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького після завершення служби в ЛИТПОЛУКРБРИГ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ