Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

В Міністерстві освіти презентували гру «Українська революція»

Для посадовців, відповідальних за національно-патріотичне виховання а також керівники обласних штабів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в Міністерстві освіти і науки України відбувся Всеукраїнський семінар.

Обговорювали підготовку змагань і конкурсів усіх етапів цієї гри: шкільного, районного, обласного і Всеукраїнського.

Йшлося про розширення кола партнерів «Джури» серед Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України. Це дасть змогу не просто запровадити додатковий напрям юнацького вишколу, а й приверне нових прихильників.

Сектор методичної роботи Українського інституту національної пам’яті теж запропонував організаторам патріотичного виховання нестандартні підходи для зацікавлення школярів. Так було презентовано і проведено гру «Українська революція», з допомогою якої під час дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») можна вивчати історію Українського народу, його боротьбу за державність і на таких високих зразках формувати почуття любові до вітчизни.

Раніше, у зв'язку з резонансом та великим інтересом до настільної гри «Українська революція 1917 – 1921», розробленої Українським інститутом національної пам'яті, з’явилося роз’яснення правил та умов.

Суть:

Українська революція 1917–1921 років повернула нашу батьківщину на мапу світу. Після століть бездержавності українці створили власний парламент, уряд, військо, академію наук, здобули міжнародне визнання. Нинішні символи України – синьо-жовтий прапор, тризуб, гімн “Ще не вмерла Україна” обрані державними ще тоді.

Ігрове поле, створене у вигляді карти.

Революція стала уроком: що треба і чого не слід робити для творення держави. Чи засвоїли ми його? Чи достатньо знаємо про ті буремні роки?

Перевірити допоможе пропонована гра.

Правила:

У наборі є спеціальний посібник, розроблений співробітниками Інституту. Після його прочитання грати в настільну гру стає значно легше.

Посібник, який входить в комплект гри

Гра побудована за типовою схемою - ігрове поле і 88 клітинок-ходів, по яких рухаються гравці і вирішують завдання.

Як це виглядає?

Ігрові картки

Ігровий комплект складається з 12 пазлів, які утворюють ігрове поле. За основу дизайну взято Оглядову карту українських земель Степана Рудницького, яка включає до етнічної України, зокрема, Крим та Кубань. Умовно поле поділене на на 6 регіонів:

І - Київщина-Лівобережжя,

ІІ - Волинь,

ІІІ - Галичина,

ІV - Поділля,

V - Південь,

VІ - Схід.

Крім клітинок із номерами, на ігровому полі присутні також особливі клітинки: телепорт, пастка, чорна та біла клітинки. Якщо фішки команд на них потраплятимуть, правила гри змінюватимуться.  Детальніше з правилами гри можна ознайомитися за посиланням.

Перемогу отримує команда, котра першою назбирає колекцію із чотирьох і більше карток-питань із кожного з шести регіонів.

Тобто вважатиметься, що команда символічно об’єднала українські землі і, безсумнівно, добре опанувала події та діяльність учасників Української революції 1917–1921 років.

Для кого?

Вік гравців від 14 років. Гра розрахована для шкіл та допомагатиме у підготовці до ЗНО.

Питання

Питання поділяються на:

- творчі, скажімо, треба заспівати куплет пісні-маршу, що стала гімном Українських січових стрільців;

- візуальні, де треба відгадати, хто чи що зображено на картці;

- фактичні, де присутні питання з історії Української революції 1917–1921 рр.

На кожне питання є три варіанти відповіді. Правильність звіряє ведучий згідно Правил. Якщо команда відповіла правильно – картка лишається у гравців, якщо неправильно – картку забирають і кладуть до колоди. Це питання у подальшому може випасти комусь знову.

Організатори проекту: співробітники Українського інституту національної пам’яті, а саме Аліна Шпак, Зоя Бойченко, Олена Халімон, Наталія Бик.

Автори текстів: Ганна Байкєніч, Олена Охрімчук, Максим Майоров.

Наукові консультанти: Володимир В’ятрович, Володимир Тиліщак, Ярослав Файзулін, Павло Подобєд, Анатолій Хромов, Вікторія Яременко.

Автори настільної гри дякують усім, хто долучився до проекту.

Український інститут національної пам’яті відкритий до співпраці та закликає разом робити історію популярною.

Як отримати гру читайте за посиланням.

Джерело: Український інститут національної пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ