Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

В Мінмолодьспорту прокоментували скасування тендеру на будівництво Палацу спорту

На запит Гал-інфо, Мінмолодьспорту надало свою позицію щодо скасування тендеру на будівництво Палацу спорту на просп. Червоної Калини (у межах громадського центру Сихова) в місті Львові.

Як зазначили в Міністерстві, постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 220 затверджені Порядок та умови надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію палаців спорту (Далі – Порядок). 

У рамках виконання вказаної постанови наказом Мінмолодьспорту від 26.04.2018 № 1844 створено міжвідомчу комісію з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію палаців спорту (далі – Комісія), до якої залучено депутатів Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та представників громадськості.

За результатами конкурсу Комісією відібрано проект "Будівництво Палацу спорту у житловому масиві "Сихів" у м. Львові" та розподілено на нього 27 млн. грн. Пунктом 5 Порядку визначені умови надання субвенції, зокрема:

 - співфінансування з місцевих бюджетів будівництва/реконструкції палаців спорту, залучення на ці цілі інших джерел, не заборонених законодавством;

 - виготовлення проектної документації за рахунок місцевих бюджетів або інших джерел з відповідним зарахуванням витрачених коштів до умов співфінансування;

 - завершення у наступних бюджетних періодах будівництва/ реконструкції палаців спорту та їх облаштування за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством;

 - належне забезпечення подальшої експлуатації збудованих/ реконструйованих палаців спорту.

Львівською міською радою надано Гарантійні листи та експертний звіт до проектно-кошторисної документації. Окрім того Міністерству молоді та спорту були надані гарантійні листи щодо зобов’язання освоїти кошти, що будуть розподілені на об’єкт "Будівництво Палацу спорту у житловому масиві "Сихів" у м. Львові".  Таким чином виконано умови надання субвенції.

Отже скасована тендерна процедура не є підставою для прийняття Комісією рішення щодо перерозподілу коштів на інші об’єкти. Лише у разі отримання офіційного листа-відмови від фінансування Комісія зможе розглянути зазначене питання.

У той же час, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов провів робочу телефонну розмову з міським головою Львова під час якої Андрій Садовий запевнив Міністра, що відміна тендеру не означає, що об’єкт не будуватимуть та повідомив про оголошення нового тендеру найближчим часом.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що у Львові скасували тендер на будівництво Палацу спорту.

У Львові скасували тендер на будівництво Палацу спорту

Як зазначив в коментарі Гал-інфо директор ЛКП "Спортресурс" Ігор Самотій, було прийнято рішення зняти проект із торгів у зв’язку з потребою його коригування в бік зменшення його вартості.

Стало відомо, чому скасували тендер на будівництво Палацу спорту

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ