Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Міноборони обговорили питання політики безпеки з представником ЄС

1/2
Сьогодні, 22 вересня, у Міністерстві оборони відбулась зустріч Міністра оборони України Андрія Тарана з Високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки паном Жозепом Боррелем, який здійснює cвій перший офіційний візит в Україну. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

Під час заходу українська сторона поінформувала високопосадовця ЄС про підписання Президентом України Указу «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 вересня 2020 року «Про Стратегію національної безпеки України», зокрема, про основні напрями державної політики у сфері національної безпеки та пріоритети національних інтересів України на даний час.

Більш детально очільник оборонного відомства України зупинився на питаннях безпекової ситуації на Сході України, зокрема обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил та заходів, які вживаються українською стороною з метою збереження режиму припинення вогню.

Міністр оборони України також наголосив на загрозах, які виникають внаслідок проведення Російською Федерацією багатонаціональних стратегічних навчань «Кавказ - 2020». Андрій Таран підкреслив, що військові формування, які беруть участь в цих навчання, а також задіяна в них система військового управління, потенційно можуть бути використані для проведення непередбачуваних ескалаційних дій та створюють загрозу стабільності в Чорноморському басейні.

У цьому контексті керівник оборонного відомства поінформував високого гостя щодо проведення командно-штабних навчань з Командуванням Об’єднаних Сил Збройних Сил України «Об’єднані зусилля-2020», до участі в яких запрошені також міжнародні партнери України. Глава делегації Євросоюзу відзначив зусилля української сторони з виконання режиму “тиші” в районі ООС та рішення Міністерства оборони України долучитись до операції ЄС АЛТЕЯ в Боснії і Герцеговині.

Пан Боррель наголосив, що Євросоюз рішуче засуджує порушення суверенітету та територіальної цілісності України, незаконну окупацію Кримського півострова та Севастополя Росією, мілітаризацію півострова та зазначив, що Європейський Союз продовжуватиме підтримувати Україну в протистоянні російській агресії, в тому числі, впроваджуючи санкційний режим проти РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ