Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В МОН визнали, що планують приєднати Українську академію друкарства до ЛНУ

Міністерство освіти і науки України таки "знайшло" проєкт рішення про приєднання УАД до ЛНУ ім. Івана Франка.
1/1

Інформаційна агенція Гал-інфо після тривалої переписки з Урядом та Міністерством освіти таки отримала проєкт рішення про приєднання Української академії друкарства до Львівського національного університету ім.Івана Франка.

Нагадаємо, інформаційна агенція Гал-інфо направляла інформаційний запит до Кабінету міністрів України з проханням надати для ознайомлення копію підготовленого рішення та його обгрунтування підготовленого Міністерством освіти та науки України про приєднання Української академії друкарства до Львівського Національного університету ім. Івана Франка.

На даний запит ми отримали відповідь, з секретаріату КМУ, що даний запит переадресовано до Міносвіти, оскільки розпорядником даної інформації є саме міністерство. 

1/1

Своєю чергою, в міністерстві освіти та науки України повідомили, що станом на 22 листопада 2022 року розпорядчі документи про реорганізацію Української академії друкарства шляхом приєднання до
Львівського національного університету імені Івана Франка відсутні.

1/1

Зважаючи на інформацію, отриману з власних джерел. Гал-інфо направило повторний запит до Міносвіти вказавши чіткий перелік документів з їх номерами зареєстрованими в МОН. Сьогодні з Міністерства освіти та науки надійшла відповідь з документами, яких станом на 22 листопада "не було".

Варто звернути увагу, що проєкт розпорядження "Про реорганізацію Української академії друкарства", а також його обгрунтування, були підписані міністром освіти та науки України Сергієм Шкарлетом ще 31 жовтня 2022 року. Однак на запит медіа в листопаді у МОН запевняли, що таких документів не існує.

Додатково зауважимо, що як зазначено в пояснювальній записці до проєкту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про реорганізацію Української академії друкарства", даний акт не стосується сфери наукової та науково-технічної діяльності. Також дане об'єднання не стосується зобов’язань України у сфері європейської інтеграції. 

Нагадаємо, нещодавно як повідомляло Гал-інфо, міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, відмовився відповідати на питання народних депутатів України, під час засідання парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій, про ситуацію з приєднанням Української академії друкарства до ЛНУ ім. Івана Франка.

Однак наразі невідомо на якому етапі перебуває зараз даний проєкт розпорядження. Оскільки його зняли з розгляду під час запланованого засідання Уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ