Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В МЗС нагородили “Почесних амбасадорів України”

МЗС України провело захід вдячності партнерам публічної дипломатії “Почесний амбасадор 2023. Справа заради перемоги”

У День працівника та працівниць дипломатичної служби України Міністерство закордонних справ провело захід вдячності українським та іноземним громадянам, які зробили вагомий внесок у просування України на міжнародній арені “Почесний амбасадор України 2023. Справа заради перемоги”.

«Ми зібрали цей захід, щоб сказати «Дякую». Насамперед нашим солдатам, чоловікам і жінкам у Силах Оборони України. А також тим, хто отримав важке поранення, але не зламався, і продовжує захищати Україну вже поза військом. Сказати «Дякую» людям, які ніколи не тримали в руках зброю, але використовують своє мистецтво, талант, знання іноземних мов, щоб робити власний внесок у перемогу. Перемога складається з двох речей: беззастережної віри в неї та важкої, щоденної праці», — зауважив Дмитро Кулеба. 

Міністр особливо відзначив потужний внесок у публічну дипломатію Першої леді Олени Зеленської та висловив вдячність за активну міжнародну діяльність дружини Президента та її команди, зокрема реалізацію важливих спільних проєктів з МЗС України. 

Такий захід відбувся вперше в історії української дипломатії. Почесними амбасадорами стали люди, які, використовуючи свій досвід, авторитет та професійні знання, сприяли зміцненню підтримки та позитивного іміджу України у світі.

Нагородження “Почесних амбасадорів України” відбувалося за основними напрямами публічної дипломатії: культурна, економічна, експертна, кулінарна, науково-освітня, спортивна та цифрова дипломатія, а також в номінаціях “український бренд” та “справа життя”. Номінантами стали:

  • Тарас Тополя, Почесний амбасадор України в сфері культурної дипломатії;
  • Укрзалізниця, Почесний амбасадор України в сфері економічної дипломатії;
  • Експертна мережа Кримської платформи, Почесний амбасадор України в сфері експертної дипломатії;
  • Євген Клопотенко, Почесний амбасадор України в сфері кулінарної дипломатії;
  • STEM is fem, Почесний амбасадор України в сфері науково-освітньої дипломатії;
  • Збірна України на Invictus Games, Почесний амбасадор України в сфері спортивної дипломатії;
  • OSAVUL, Почесний амбасадор України в сфері цифрової дипломатії;
  • Ruslan Baginskiy, Почесний амбасадор - український бренд»;
  • Джеймс Мейс (посмертно), Почесний амбасадор України - справа життя».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вручив окремо Спеціальну відзнаку Першій леді Олені Зеленській.

«Команда, на чолі якої стоїть Перша леді Олена Зеленська є не просто за ці роки стала не просто частиною проєктної діяльності, а системоутворюючим елементом публічної дипломатії України. Від Саміту перших леді та джентльменів до спеціальних проєктів, які МЗС втілює спільно з пані Оленою та її командою», — наголосив він.

Загалом у заході вдячності взяли участь представники державного сектору, військовослужбовці, ветерани, активісти, спортсмени, зокрема представники збірної України на Іграх Нескорених, діячі креативної сфери, медійники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ