Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

​В обласному діагностичному центрі пацієнти можуть пройти ендоскопічне обстеження безоплатно

Пацієнти, яким виповнилося 50 років можуть безоплатно пройти обстеження стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки за допомогою спеціального приладу – ендоскопа.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України Гастроскопія дозволяє оглянути внутрішні стінки цих органів, ввести ліки та взяти біоматеріал для дослідження.

Якісне обладнання для проведення гастроскопії функціонує у комунальному закладі Львівської обласної ради Львівський обласний клінічний діагностичний центр

«Дослідження входить до переліку пріоритетних у Програмі медичних гарантій і є безоплатним для пацієнтів у віці понад 50 років. Пацієнтові слід звернутися до свого сімейного або лікуючого лікаря та отримати направлення. Якщо ж вік особи молодший ніж 50 років, але лікар вважає необхідним проведення такого дослідження, він видає направлення – і гастроскопія також буде безоплатною», - пояснюють медики.

Для запису на обстеження у Львівський обласний клінічний діагностичний центр слід мати електронне скерування від лікаря та зареєструватися за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ