Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В області триває реалізація проєктів за кошти секторальної підтримки ЄС

На Львівщині реалізують понад десяток розвиткових проєктів за рахунок коштів державного бюджету в рамках секторальної бюджетної підтримки. Про хід їх виконання, дорожню карту, йшлося сьогодні під час наради першого заступника голови Львівської ОДА Андрія Годика з розпорядниками коштів.
фото - пресслужба ЛОДА

Як зазначив Андрій Годик лише по частині об’єктів станом на сьогодні обсяг видатків доволі значний. Відтак, наголосив, що у грудні всі організаційні питання в частині внесення необхідних змін мають бути вирішені.

Нагадаємо, це такі проєкти:

  • "Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині". Тут планують завершити будівництво велодоріжки Славське-Волосянка, розробити велоквест за маршрутом, а також забезпечити  промоцію проєкту.
  • Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера "Горбогори". Це масштабний проєкт спрямований на популяризацію місцевого виробника, створення агротуристичного кластера відомого не лише на Львівщині, але й за її межами. Так цьогоріч, планують завершити будівництво трьох інфраструктурних об'єктів, промаркувати туристичні маршрути, провести навчання-тренінги з агротуризму тощо.
  • "Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти". Проєкт обміну між педагогами з Львівської та Луганської областей.
  • "Карпатська мережа регіонального розвитку" та  "Карпатська мережа регіонального розвитку 2.0". Реалізація пілотних проєктів розвитку гірських територій у громадах, створення кластеру ремісників карпатського регіону, інформаційно-промоційна кампанія, будівництво Карпатського центру регіонального розвитку, завершення розробки Стратегії розвитку українських Карпат тощо.
  • "Розвиток біоекономіки Західного регіону України: виробництво екотари з біодеградабельних полімерів". Ініціатором проєкту є Львівська політехніка спільно з Львівською обласною державною адміністрацією.
  • "Портал місцевої статистики та відкритих даних громад Львівщини - інструмент прийняття збалансованих рішень";
  • Створення парку агропереробки "ФрутБанк" з формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини. Парк агропереробки планують створити на території Мостиської ОТГ.
  • "TourTurka 2.0 "Пізнання етно-культури бойківського краю Турківського району Львівської області"". Тут здійснять реконструкцію приміщень двох народних домів зі створенням комунікацій у с. Лімна та с. Бітля, закуплять музичні інструменти та костюми, розроблять схеми туристичного маршруту.
  • Реставрація пам’ятки архітектури Художнього музею М. Біласа (вілла "Гопляна") на майдані Кобзаря в м. Трускавці Львівської області загальною вартістю 19,3 млн грн, з яких 16,0 млн грн передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Трускавецька міська рада;
  • "Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях". Ініціатором проєкту є Міндовкілля, який реалізовуватиметься на Львівщині спільно з Закарпатською, Івано-Франківською, Донецькою областями.
  • "Трансформація вугільних регіонів України" (пілотні проєкти Донецької та Львівської областей). Ініціатором проєкту є Міністерство розвитку громад та територій України;
  • "Співробітництво задля економічного зростання Карпат (громад Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської областей)".

"Секторальна бюджетна підтримка дозволяє зреалізувати важливі проєкти, спрямовані на забезпечення економічного розвитку, підвищення конкурентоспроможності територій, їх туристичної привабливості, підвищення рівня зайнятості населення. Значна частина з них є важливою не лише для окремих територій, громад, а й на міжобласному та державному рівнях. Приємно, що торік саме Львівщина стала лідером за кількістю поданих проєктів в Україні на секторальну підтримку ЄС і саме наша область здобула значну кількість проєктів-переможців в порівнянні з іншими областями. Відтак, спільними зусиллями маємо реалізувати задумане якісно і в терміни", - наголосив  Андрій Годик.

Загальна сума передбаченого ресурсу державного бюджету на 2021 рік, що планують залучити на Львівщину разом із перехідними проєктами в рамках Секторальної підтримки, становить 93,5 млн грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ