Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

В ОБСЕ заявили про провокативні дії з обох сторін конфлікту

Причиною ескалації конфлікту є провокаційні дії з обох сторін. Про це заявив перший заступник глави Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг, передає "Дзеркало Тижня".

За його словами, спостерігачі СММ ОБСЄ стикаються з труднощами при отриманні доступу до територій по обидві сторони лінії розмежування в районі Авдіївки.

"Ми бачимо, що в Авдіївці погіршується ситуація з ранку неділі. З того часу ми документуємо всі порушення. У нас виникають труднощі з доступом по обидві сторони від лінії зіткнення, і ми переконалися, що провокаційні дії з обох сторін є основною причиною того, що відбувається", - сказав він під час відвідування Авдіївки у вівторок.

Хуг заявив, що сторонам необхідно забезпечити доступ ремонтних бригад до проведення робіт з відновлення мереж електроживлення, водопостачання і теплопостачання, і надати спостерігачам СММ безпечний доступ по обидві сторони від лінії зіткнення.

Як повідомлялося, країни-учасниці ОБСЄ на позачерговому засіданні 31 січня, присвяченому ситуації в Авдіївці, поклали відповідальність за дотримання режиму припинення вогню в Донбасі на Росію.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ