Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

В Офісі президента призначили "кураторів" бригад контрнаступу, – ЗМІ

Офіс президента України призначив "кураторів" для бригад контрнаступу, які відповідатимуть за комплектування та постачання військовослужбовців.
Фото: Укрінформ

Про це йдеться у статті "Української правди".

Повідомляється, що на початку квітня голова ОП Андрій Єрмак провів непублічну зустріч із кількома своїми заступниками, керівниками силових відомств, топменеджерами  із державної банківської та енергетичної сфер, кількома міністрами та нардепами, що проявили свою ефективність під час повномасштабної війни. 

На зустрічі голова ОПУ розповів присутнім, що для кожного з них є персональна велика задача від президента: Зеленський вирішив, що саме ці перевірені люди мають зайнятися питанням комплектації нових бригад для контрнаступу. 

Як зазначають автори статті, кожному з присутніх було довірено одну з бригад, потреби якої вони повинні "закривати".

"Насправді це хороша ідея Зеленського. Це його люди, і вони зможуть реально швидко допомогти військовим. І президент ще й отримує інший канал зв'язку з цими бригадами безпосередньо, тому жодного вояка чи чиновник не зможе доповідати на Банкову, що все чудово, коли насправді там у нього реальні проблеми", – сказав журналістам один із членів команди президента України.

Як переконують співрозмовники в ОП, такий підхід до комплектування бригад жодним чином не свідчить про недовіру до військових, а навпаки – має максимально їм допомогти.

"Багато чиновників і менеджерів точно знають, як правильно і швидко налаштувати ланцюжки постачання того, що потрібно бригадам тут і зараз. Ви ж розумієте, що дуже часто йдеться про політичні зв'язки всередині країни й за кордоном. Це все має прискорити оснащення бійців та отримати паралельний канал зв'язку зі сторони рядових бійців", – додали там. 

Нагадаємо, наприкінці березня глава МВС України Ігор Клименко повідомив, що вісім підрозділів "Гвардії наступу" майже сформовані, йде набір у резерв. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ