Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В "ОХМАТДИТІ" врятували підлітка з важкою вадою нирки

Урологи Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» врятували 15-річного підлітка із Закарпаття зі складною судинною вадою нирки з допомогою найсучаснішої візуалізації - лапароскопічної стійки з технологіями 3D і 4К.
фото - пресслужба ОХМАТДИТУ

Про це інформує пресслужба ЛОР.

"Серед найбільш поширених захворювань, які потребують такого лікування, гідронефроз - це значне розширення порожнини нирки і витончення її паренхіми через порушення прохідності сечоводу. 

У лівій нирці Мирослава виявили складну судинну ваду поєднану з гідронефрозом. У хлопця додаткові судини йшли до нижнього краю нирки і перетискали сечовід у місці, де він з‘єднаний з нирковою мискою. Ця аномалія і була причиною застою сечі, болю і поступового руйнування нирки. 

Пошкодити судини не можна, тому потрібна філігранно витончена робота - висікти звужену ділянку сечоводу і з'єднати ниркову миску і сечовод з іншого боку від цих аномальних судин. Пересікти ці судини не можна, бо це приведе до загибелі (інфаркту) частини нирки, а потім і всього органу", - пояснив керівник урологічної служби Андрій Поцюрко.

Допомогла урологам у цьому складному завданні новенька лапароскопічна відеостійка з технологіями 3D і 4К, яка дозволила провести операцію з мінімальним ризиком.  

Хірурги отримали найточнішу візуалізацію і змогли провести таку операцію з мінімальним ризиком. 

Хлопця уже виписали додому, він добре почувається, а команда урологів готується до наступних операцій.

До речі, тільки минулого року урологи виконали 12 таких технічно складних реконструктивно-пластичних операцій цим методом. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ