Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Окремі громади демонструють суттєве падіння надходження акцизного податку, – ЛОВА

Суттєве падіння в частині надходження акцизного податку з роздрібного продажу акцизних товарів пов’язане з ухилянням від його сплати. Про це повідомив заступник начальника ЛОВА Андрій Годик під час брифінгу у Львівській обласній військовій адміністрації у четвер, 25 серпня.

Як відомо, акцизний податок розповсюджується на алкогольну, тютюнову продукцію, а також пальне.

Заступник начальника ЛОВА Андрій Годик розповів, що окремі громади Львівщини демонструють суттєве падіння в частині надходження акцизного податку…Така ж ситуація була минулого року, коли певні населені пункти проявляли позитивну динаміку – “дива тверезості”.

Заступник начальника ЛОВА навів дані, надані Державною податковою службою у Львівській області, щодо окремих підприємств в регіоні та суму сплаченого ними акцизу за шість місяців поточного року.  До прикладу, ТЗОВ “Озерний край” за пів року активної діяльности сплатив акцизного податку на суму 620 гривень, що можна прирівняти до двох проданих ящиків горілки. 

Інформацією про всіх юридичних осіб, які продовжують ухилятися від сплати акцизного податку володіє Головне управління ДПС у Львівській області. 

Як зазначив Андрій Годик, воєнний стан не може бути інструментом продовження ухилення бізнесу в частині сплати ПДФО чи акцизного податку. 

Гал-інфо також повідомляло, що за оцінкою ЛОВА за несплачені податки (ПДФО) до місцевих бюджетів Львівщини можна було придбати Байрактар, 100 нових автобусів "Школярик" або 25000 нових бронежилетів 5-го класу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ