Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

В ОРЛО масові скорочення шахтарів

У зв'язку з неможливістю постачати вугілля на електростанції, які розташовані на підконтрольній уряду території, внаслідок транспортної блокади з боку "днр", руйнуванням інфраструктури шахт внаслідок ведення бойових дій і невиконанням робіт, пов'язаних з їх життєзабезпеченням, т.зв. міністерством палива, енергетики та вугільної промисловості "лнр" ухвалено рішення про масові скорочення робітників вугледобувної галузі. Про це повідомив Дмитро Снєгирьов.

"На шахті "Вергулівська", яка входила до ДП "Луганськвугілля" (виробнича потужність 390 тис. т вугілля на рік) до початку бойових дій кількість працюючих налічувало 1605 робітників, у тому числі підземних 1190 чол.

Наразі чисельність співробітників шахти "Вергулівська" скоротилася з 1605 чоловік до 450.

За інформацією аналітичного відділу ГІ " Права Справа", аналогічна ситуація і на інших шахтах ДП "Луганськвугілля": "Фащевська", імені Артема", "Черкаська" і "Лутугинська". На цих підприємствах, згідно з планом "міністерства палива, енергетики та вугільної промисловості "лнр" планується звільнити до 1500 шахтарів.

Як повідомлялося раніше, на найбільшому підприємстві т.зв. лнр - "Луганськтепловоз" очікуються масові скорочення персоналу. У зв’язку з відсутністю замовлень керівництво заводу планує провести масові скорочення штату і залишити на підприємстві з двох тисяч вісімсот працюючих станом на 01.01.2016 р. лише триста п’ятдесят робітників з числа обслуговуючого персоналу", - повідомив Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ