Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ОВК Львівщини працюють 26 представників Порошенка та 21 представник Зеленського

Громадянська мережа ОПОРА дослідила, хто з членів окружних виборчих комісій Львівщини працює на платній основі. Загалом, в усіх ОВК отримують платню 26 представників Петра Порошенка та 21 представник Володимира Зеленського.

Нагадаємо, відповідно до частини 4 статті 29 Закону «Про вибори Президента України», не більше 4 членів виборчої комісії можуть працювати на платній основі протягом усього періоду її функціонування. Решта отримують платню лише в день голосування. Хто саме, матиме грошову винагороду, вирішує сама комісія. Її рішення затверджує виборча комісія вищого рівня: тобто рішення окружної виборчої комісії затверджує центральна, а рішення дільничної — окружна. Особи, які працюють на платній основі, на період роботи в комісії звільняються від виконання обов'язків за основним місцем роботи зі збереженням стажу. Оплата їхніх послуг згідно з частиною 2 статті 40 цього ж закону, «не може бути нижчою від його середньої заробітної плати за основним місцем роботи». Якщо член комісії, що за рішенням отримує платню, є пенсіонером або тимчасово безробітним, оплата його праці не може бути нижчою від мінімальної заробітної плати.

За даними ОПОРИ, загалом в ОВК Львівщини платню отримують 47 людей: 26 представників Петра Порошенка та 21 представників Володимира Зеленського. У комісіях №115, №118, №120, №121, №123 та №124 на платній основі працює рівна кількість членів від Петра Порошенка та від Володимира Зеленського. В ОВК №117 та №119 мають грошову винагороду переважно представники Зеленського, тоді як в ОВК №116, №122, №125 та №126 отримують платню, здебільшого, представники Порошенка.

На платній основі в дванадцяти ОВК Львівщини працюють 11 голів, 11 секретарів та 25 членів комісій. У десяти ОВК платню отримують як голови, так і секретарі комісій. У комісії №116 із керівного складу платню отримує лише голова, у комісії №117 — лише секретар.

Нагадаємо, раніше Громадянська мережа ОПОРА повідомляла, що до складу новосформованих ОВК в межах Львівської області увійшло 73,8% осіб, які працювали в попередніх комісіях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ