Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В перші дні року прикордонники не випустили з України 17 дітей

З початку нового року мостиські прикордонники не пропустили за кордон 17 дітей. Про це повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

За десять днів 2017 року співробітники Мостиського прикордонного загону  відмовили у пропуску через державний кордон 17 дітям, зокрема тільки в неділю 7 січня не пропустили п’ятьох дітей. В цілому за 2016 рік на ділянці прикордонного загону в пунктах пропуску через кордон не пропустили 451 дитину. Основною причиною відмови у пропуску стало недбале ставлення батьків та організаторів поїздок дітей до оформлення документів, а в одному випадку причиною не пропуску була незаконно видана нотаріально посвідчена заява про згоду на вивіз дитини за кордон. 

Відповідно до чинного законодавства України, неповнолітні громадяни України виїжджають з України за наявності проїзного документа дитини, який видається дітям у віці до 18 років, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків. При цьому у паспорти батьків з 5-ти річного віку дітей вклеюються фотокартки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ