Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Повітряному командуванні «Захід» впроваджують новітні системи зв’язку

Сьогодні на Львівщині триває комплексне тренування системи зв’язку з частинами повітряного командування «Захід», в ході якого відпрацьовується питання її удосконалення, а саме каналоутворення з переходом на цифрові потоки. Відбувається це з метою переходу від каналів тональної частоти на високоякісну «цифру», повідомила прес-служба Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України.

Успішно проведено випробування цифрових станцій Transcend-800, що виробляються у Канаді та нещодавно поступили на озброєння в частини зв’язку Повітряних Сил Збройних Сил України.

Заступник командира окремого полку зв’язку з озброєння підполковник Володимир Сембай розповів про переваги нової системи, що впроваджується у підрозділах зв’язку: «Ми маємо стовідсоткове укомплектування даними засобами і саме зараз відпрацьовуємо схему резервування цифрового потоку від транспортної мережі. Робиться це з метою знаходження альтернативних джерел отримання телекомунікаційних ресурсів держави: державних та недержавних форм власності. Військові стають повністю автономні в питаннях забезпечення зв’язком та надання необхідних сервісів. З цією метою на Львівщині сьогодні розгорнуто ретранслятор та передано перший потік інформації між двома точками. Використовуємо ми чотири радіорелейні станції Transcend-800, сучасні цифрові, що можуть одночасно забезпечити від 16 до 84 потоків, що дозволяє замінити величезну кількість каналів тонального зв’язку на необхідний пункт управління, який може бути розгорнутий в будь-якій точці місцевості. Для розгортання такої станції потрібно всього чотири особи. Базується на шасі ЗІЛа, бо станція використовує мачти від попередніх модифікацій, а сам блочок або юніт – «серце» станції розмір має з DVD-програвач. Для порівняння, цей невеличкий, але продуктивний пристрій, прийшов на заміну іншому, що вміщувався в дві шафи, кожна з яких розміром з великий сейф. Станція використовує гігагерцовий діапазон, що суттєво впливає на захищеність зв’язку. Слід зазначити необхідність правильного вибору траси проходження сигналу, вона повинна розраховуватись ідеально, тож бслуговують її фахівці автоматизованих систем управління з навиками програмування та маршрутизації. Техніка надійна, єдина вимога при експлуатації до станцій, що дає досвід АТО – дотримання вимог температурного режиму та впровадження відповідних засобів кондиціювання».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ