Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В РНБО запевняють, що санкції стосовно Медведчука працюють на повну

Введені санкції проти народного депутата від "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука діють у повному обсязі. Поширені в засобах масової інформації дані про послаблення санкцій не відповідають дійсності.
Віктор Медвечук

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, - передає Громадське.

За його словами, введені санкції щодо Медведчука діють у повному обсязі. Він каже, що інформація, яку поширюють у ЗМІ — про начебто послаблення санкційного режиму стосовно депутата і його активів або те, що "санкції не працюють", — не відповідає дійсності.

Поширення такої інформації — це "свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства", вважає Данілов.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі зі "Слідства.Інфо" повідомили, що п’ятипалубну яхту Royal Romance, якою володіла родина Віктора Медведчука, переоформили на іншу фірму. Але, ймовірно, його сім’я продовжує нею користуватися.

Мовляв, переоформлення яхти сталося саме в період між накладенням санкцій на майно Медведчука через підозру у фінансуванні тероризму та арештом його майна.

За словами Данілова, не відповідає дійсності й поширена окремими медіа інформація про начебто купівлю однією з комерційних структур мережі автозаправних станцій, яка належить Медведчуку.

"Усі процеси в частині дотримання і виконання санкційного законодавства перебувають винятково у правовому полі, а не в підкилимному режимі, як до цього звикли "творці" корупційно-олігархічної системи", — додав секретар РНБО.

Напередодні низка медіа, зокрема enkorr, із посиланням на джерела поширила інформацію про те, що азербайджанська компанія Socar нібито купує мережу АЗС Glusco, яку пов'язують із Медведчуком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ