Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В словацькому місті Кошице у квітні пройдуть Дні України

В словацькому місті Кошице у квітні пройдуть Дні України. Цей захід буде проводитися вже вшосте.
Фото: Журнал Ukraine to NATO

Як зазначив в розмові з Ukraine to NATO Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні пан Марек Шафін, ʺДні України 2020 в місті Кошицеʺ (саме така офіційна назва заходу) пройдуть з 23 по 30 квітня. Програма досить насичена та цікава. На увагу заслуговує ʺСловацько-український бізнес форум/SUF2020ʺ - на його майданчиках відбудуться презентації областей України, щоб словацькі колеги мали чітке уявлення про те, які зміни відбуваються в країні, яка є сусідкою Словаччини, як можна покращувати та розвивати співпрацю між різними організаціями не лише в питаннях економіки, а й культури, мистецтва, освіти, туризму та спорту тощо. На форумі обговорять поточну ситуацію в Україні, екологічні питання, потенціал прикордонної співпраці. Два дні форуму будуть окремо виділені для обговорення перспектив в розвитку питань туризму.

В рамках ʺДнів Україниʺ також відбудеться Всесвітній день книги та авторських прав. Традиційно буде проведений день української кулінарії та гастрономії. Організатори також обіцяють провести виставку картин українського художника Івана Кулеца, презентувати мистецтво української вишиванки від майстрині Тетяни Протчевої. Гості та мешканці Кошиці зможуть почути виступи творчих колективів із України та Словаччини та взяти участь у безлічі майстер-класів з народної творчості.
Також у міському парку вперше проведуть спортивні змагання ʺВетеранська миляʺ - перший спільний міжнародний проект у Словаччини для ветеранів війни. Як зазначив Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, в забігу візьмуть участь ветерани АТО та учасники бойових дій, багато з яких отримали поранення.

ʺМи хочемо показати, що війна в Україні ще не закінчена, але такі спільні акції об’єднання та співпраці країн заради миру дуже важливіʺ, - зазначив Свириденко.

В Посольстві Словацької Республіки в Україні вважають, що цей традиційний економіко-культурний захід сприятиме встановленню нових контактів між нашими країнами та розширенню співпраці в багатьох сферах. Як підкреслив пан Посол Марек Шафін, обов’язковим результатом запланованих Днів України у Кошице стануть конкретні проекти по співпраці.

Ukraine to NATO буде інформаційно підтримувати цей міжнародний захід, адже нам цікавий досвід вступу Словаччини до НАТО, а саме в організації та проведенні референдумів стосовно вивчення думки суспільства щодо членства в Альянсі.

Коротко про Кошиці:
• Друге за величиною місто Словаччини (300 000 жителів).
• Домівка трьох університетів (21 000 студентів).
• Найдовша пішохідна зона у Словаччині.
• Найстаріший марафон у Європі та другій найстаріший у світі (з 1924 року).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ