Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Сокалі відкрили туристичний інформаційний центр

Учора, 27 вересня, у Сокалі в приміщенні краєзнавчого музею Просвіти відкрився Туристичний інформаційний центр.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Відкриття ТІЦ – перший практичний результат реалізації проєкту «Туристична Сокальщина. Галицька перлина: історія, легенди та сакральність». 

Міський голова Сокаля Сергій Касьян наголосив на важливості цього об`єкту, адже для громади туризм нині стає пріоритетом у розвитку і наповненні бюджету громади.

«Наше місто Сокаль і Сокальщина мають чудовий потенціал для розвитку туризму. Завдяки нашим партнерам ми отримали шанс реалізувати наш туристичний потенціал. Тому важливе завдання для громади докласти зусилля, щоб Сокаль став улюбленим місцем відпочинку для туристів як з України, так і сусідніх країн, передусім Польщі», - наголосив він.

Експерт проєкту Ігор Каспрук відзначив, що віднині туристи мають можливість отримати в Центрі всю необхідну інформацію про туристичну, відпочинкову та розважальну інфраструктуру громади, а також отримати консультації щодо найкращих маршрутів для проведення вільного часу як у самому місті, так і в його околицях.

«Поява Центру є вкрай важливою і вчасною для подальшого розвитку туристичної індустрії Сокальщини. Передусім це важливо для функціонування нового туристичного маршруту, який розробляється фахівцями в рамках нашого проєкту. Адже Сокальщина нині спроможна запропонувати туристам активний відпочинок на будь-який смак», - додав Ігор Каспрук.

Також відбулась презентація двох інших складових проєкту «Туристична Сокальщина. Галицька перлина: історія, легенди та сакральність».

Експерт проєкту Михайло Рутинський представив концепцію першого туристичного маршруту Сокальщиною, який охоплює 15 туристичних об’єктів, а експерт Андрій Мацелюх запропонував стратегію розвитку туристичної галузі Сокальської громади. До обговорення концепції маршруту і стратегії розвитку долучились фахівці Українського культурного фонду, представники громадськості Сокаля та журналісти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ