Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сокалі з’явилась меморіальна дошка загиблому Герою Юрію Каплеті

У Сокальському ЗЗСО №5 відкрили меморіальну дошку випускникові Юрію Каплеті. У заході взяли участь рідні та близькі полеглого воїна, учні та вчителі навчального закладу, а також усі небайдужі жителі Сокаля. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Юрій Каплета ще у грудні 2013 року перебував на Майдані в Києві. Брав участь у створенні 10-ї сотні Самооборони Майдану. Відповідав за охорону першого та другого поверхів Будинку профспілок. Брав активну участь у подіях, які відбувались на Майдані. 18 лютого 2014 року був важко побитий беркутівцями на вулиці Інститутській. Далі Юрій Каплета лікувався в місцевій лікарні та в Жешуві (Польща).

З початком АТО на сході України був активним волонтером, збирав харчі, одяг для воїнів та возив разом зі своїми товаришами в зону бойових дій. Згодом розпочав військову службу в складі 24-ї окремої механізованої бригади. Загинув Юрій поблизу м. Рубіжне 8 березня 2022 року. Тривалий час вважався безвісти зниклим. Похований Герой у рідному Сокалі.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (2022, посмертно).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ