Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Старосамбірському районі кулуарно призначають директорів шкіл

Відділ освіти Старосамбірської РДА судиться з районною радою. Повідомив власкор Гал-інфо у районі.

Наприкінці минулого року, 25 грудня, на сесії Старосамбірської районної ради було прийнято рішення №44 "Про публічність призначення посадових осіб в галузі освіти", яке райдержадміністрація не виконує, посилаючись на відділ освіти, який оскаржив рішення в суді.

У коментарі для Гал-інфо, депутат районної ради Мирон Пацай розтлумачив, що йдеться про призначення директорів шкіл.

На підставі законів про місцеве самоврядування та освіту, районна рада прийняла рішення, щоб райдержадміністрація погоджувала призначення та звільнення директорів шкіл із місцевими радами, а не робила це кулуарно і підкилимно.

Натомість райдержадміністрація безпідставно це рішення не виконує. Відділ освіти справді оскаржив рішення в суді, але суд досі жодного рішення не прийняв і рішення ради не призупинив.

У школах району багато директорів пенсіонерів і в часі літніх канікул адміністрація району намагається кулуарно призначити інших директорів шкіл.

З початком навчального року проблема втратить актуальність. На фоні децентралізації такі дії райдержадміністрації що найменше виглядають дивними.

З приводу цієї проблеми депутат звернувся до голови ЛОДА Олега Синютки. Однак, зі слів Мирона Пацая, "той ні кує, ні меле", тобто ніяк не реагує. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ