Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Сихівському районі Львова планують збудувати новий кафедральний собор ПЦУ

Як повідомив Митрополит ПЦУ Епіфаній, у Львові вчора відбулася подія, якої не було багато століть – поставлення хреста під майбутній кафедральний собор Львівсько-Сокальської єпархії Православної Церкви України.

"Храм – особливе місце в житті кожного християнина, «частка неба на землі», як називають його святі отці. Саме тут звершуються Таїнства, тут людина народжується для вічного життя, причащається Тіла й Крові Господніх, і тут же завершується її земний шлях. Саме у храмі людина почерпає ті дари, які має примножувати через любов та добрі вчинки.

Сьогодні звершено чин освячення хреста та місця будівництва майбутнього кафедрального собору. Однак на постання храму потрібен час. 

Собори будуються найперше в душі. Цей храм уже постав у душах парафіян, і він неодмінно отримає своє продовження, як храм видимий, рукотворний, в якому, єднаючись всі у молитві, будемо досягати успіху духовного. Тому нехай Господь дає сили усім, хто буде долучатися до побудови, а Боже благословення перебуває на цьому нині освяченому місці", - зазначив Епіфаній. 

У Львівській міській раді розповіли, що до них ще не надходило жодних повідомлень ані від настоятеля існуючої церкви, ані від керуючого Львівсько-Сокальською єпархією Владики Димитрія щодо будівництва нового храму на Сихові.

«Розуміємо, що це плани, які церква хоче реалізовувати в перспективі. Однак це дуже довгий процес, і будівництву передує довгий погоджувальний процес. Якщо храм на цьому місці будуватиметься, то виключно за результатами всеукраїнського архітектурного конкурсу на місці існуючої церкви. Таку ідею Митрополит Димитрій підтримує. Містобудівна документація також передбачає таку перспективу, – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев в коментарі виданню Zaxid.net. – Нам важливо також, щоб на розі вулиць Антоненка-Давидовича та Червоної Калини виник якісний та добре озеленений громадський простір, що буде доступний для всіх мешканців Сихова незалежно від конфесійної приналежності».

До слова, ПЦУ має у Львові свій кафедральний храм Покрови Пресвятої Богородиці, що на вул. Грушевського, у центрі міста. Це головний собор Львівсько-Сокальської єпархії, де править служби митрополит.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ