Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В травні активність роботодавців зросла

За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, у травні на ринку праці спостерігалось зростання активності роботодавців і незначний спад активності пошукачів. Кількість вакансій збільшилась на 5%, кількість нових резюме знизилась на 4% у порівнянні з минулим місяцем. В цілому на сайті було розміщено більше 20 тис. вакансій і понад 56 тис. резюме.

У попередньому місяці ринок праці продемонстрував зростання активності роботодавців і невеликий спад активності пошукачів, що пояснюється сезонністю і традиційно великою кількістю вихідних.

В першу чергу спостерігалось зростання вакансій у тих проф. сферах, які передбачають появу сезонних пропозицій – робочий персонал, початок кар'єри/студенти, транспорт і логістика. Крім того, зросла кількість вакансій для медиків та фармацевтів, а також спеціалістів у галузі безпеки. Найбільше вакансій розміщували в таких проф. областях як продажі, IT, маркетинг і реклама, адміністративний персонал, початок кар'єри і студенти. Менше у порівнянні з квітнем пропонували роботу спеціалістам в галузі консалтингу, топ-менеджерам, HR-ам і тренерам, а також юристам й IT-спеціалістам.

Найбільшим приріст вакансій був у Волинській, Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській та Черкаській областях. Знизилась кількість вакансій у Херсоні і практично нульовим був приріст в Чернігові і Вінниці. Традиційно лідерами за кількістю вакансій є Київ, Харків, Одеса. Дніпропетровськ та Львів.

Найбільший спад активності пошукачів спостерігався в таких проф. областях як консалтинг, державна служба, адміністративний персонал та безпека. Практично не змінилась кількість нових резюме від працівників освіти, топ-менеджерів, представників галузі обслуговування і туризму. Найбільш численними за кількістю резюме залишаються IT, продажі, бухгалтерія та виробництво. Лідерами в розміщенні резюме були студенти і спеціалісти початкового рівня.

Позитивна динаміка за приростом резюме спостерігалась в Сумах, Донецьку та Житомирі. Практично не змінилась ситуація в Тернопільській та Чернівецькій областях. Помітно знизилась активність пошукачів в Івано-Франківську, Чернігові, Луцьку та Дніпропетровську.

Зарплатна політика компаній

Як і раніше найвищі зарплати пропонують IT-спеціалістам. Йдеться не лише про розробників ПО, а й про support, інтернет-маркетологів і веб-аналітиків. Щоправда тут зарплати вказують у національній валюті. Також на зарплату в доларовому еквіваленті можуть розраховувати претенденти на керівні посади у міжнародні компанії, а також компанії, які займаються інвестиційною діяльністю. Обов'язкова вимога для «дорогих» спеціалістів – знання англійської на високому рівні та досвід роботи у міжнародних проектах. Слід зазначити, що роботодавці стали частіше вказувати розмір винагороди – у травні із зазначенням зарплат було опубліковано третину від загального числа вакансій.

ТОП-10 зарплат у регіонах

Вакансія

Регіон

Зарплата

Java Chief Software Architect

Харків

7 000-8 500 USD

Full Stack JavaScript Developer

Одеса

від 50 000 грн.

Керівник відділу по роботі з торгівельними мережами

Бровари

30 000-45 000 грн.

Chief accounant

Житомир

30 000-40 000 грн.

Керівник відділу продажів

Дніпропетровськ

від 20 000 грн.

Analytics and campaign management expert

Львів

до 800 USD

Менеджер по роботі з клієнтами в американську компанію

Одеса

600-1 200 USD

Бізнес-тренер

Харків

від 15 000 грн.

Email marketing manager

Львів

до 600 USD

Дизайнер

Суми

від 10 000 грн.

ТОП-10 зарплат у Києві

Вакансія

Зарплата

Менеджер проекту в міжнародну інвестиційну компанію

5 000-10 000 USD

Full Stack Developer

4 000-5 000 USD

Microsoft CRM Dynamics developer

3 500-4 000 USD

Математик бізнесу

50 000-75 000 грн.

Фінансовий директор

від 50 000 грн.

Керівник PR-служби

від 2 000 USD

Business Development

від 35 000 грн.

Інтернет-маркетолог

від 30 000 грн.

Керівник відділу експортних продажів зі знанням англійської мови

від 25 000 грн.

Керівник служби підтримки (support)

15 000-25 000 грн.

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій та резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у червні 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ