Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні - понад 705 місць масової реєстрації

В Україні існує понад 705 місць масової реєстрації (адрес, за якими зареєстровано більше 50 компаній). Про це повідомляє Opendatabot, платформа для роботи з відкритими даними.

Найбільше компаній зареєстровано за адресою м.Київ, вул. Мельникова, будинок 12. Там зареєстровано 2006 активних компаній і 287 закритих.

Більше 500 активних компаній зареєстровано за адресами - вулиця Звіринецька, 63 (995 компаній) та вул. Миколи Василенка, 7а (551 компанія). Обидві вулиці знаходяться в Києві.

Загалом найбільша кількість місць масової реєстрації в Київскій області. На другому місці - Одеська та Харківська області.

“Терміну “місце масової реєстрації” в українському законодавстві не існує, це скоріше негласне поняття. Податкова могла в своїй внутрішній програмі поставити відмітку про підприємство. Всі співробітники податкової це бачили і могли більш детально перевіряти таку компанію”, - розповідає Анастасія Шуберт, юрист консалтингової компанії “Оланс груп”:

“Ще кілька років тому всі підприємства були зобов’язані щороку підтверджувати відомості про компанію - здавати так звану Форму 6.

Крім цього податкова могла не видати компанії свідоцтво ПДВ, якщо вона не знаходиться за місцем реєстрації (або знаходиться за місцем масової реєстрації). Зараз ці норми скасовані, а перевірка розташування компанії більше не проводиться”, - пояснює Анастасія.

В ДФС цю інформацію підтверджують. “На даний момент місце масової реєстрації не вважається проблемою, тому ці дані відсутні в тому числі й на нашому сайті”, - повідомили в прес-службі податкової. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ