Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Здоров'я

В Україні бібліотеки стануть простором психологічної допомоги

Про це повідомив т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на Міжвідомчій координаційній раді з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії росії проти України.

Засідання відбулося під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участі Першої леді Олени Зеленської.

Проєкт МКІП «Мистецтво допомагати», який був представлений на засіданні, втілюється в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді.

Його мета — забезпечити комплексну психосоціальну підтримку громадянам України завдяки залученню фахівців закладів культури, мистецької освіти та бібліотек.

Проєкт містить три компоненти: бібліотеки як простір для отримання психологічної підтримки, навчання працівників та студентів закладів мистецької освіти та створення відео рекомендацій щодо відвідування культурних заходів.

«Ментальне здоров’я: бібліотека як простір психосоціальної підтримки» — це пріоритетний напрям проєкту «Мистецтво допомагати» на 2024 рік. Зокрема, ми плануємо створити умови на базі бібліотечних закладів, де населення зможе отримати  психосоціальну  підтримку», — підкреслив Ростислав Карандєєв. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ