Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні буде запущено нову систему електронних платежів - Нацбанк

Національний банк почав розробку нового покоління системи електронних платежів (СЕП) на основі міжнародного стандарту ISO 20022.
Приватбанк

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресконференцію очільника НБУ Кирила Шевченка.

"Наступним нашим глобальним проектом є переведення платіжної інфраструктури України на міжнародний стандарт ISO 20022. Цей стандарт надасть банкам, бізнесу нові можливості, здешевить транзакції та підвищить гарантованість їх доставки та безпеки", - сказав він.

За словами Шевченка, в планах регулятора до кінця 2022 року не тільки модернізувати роботу СЕП, а й перевести її роботу в режим 24/7, оскільки сьогодні вона працює в режимі 23/7.

"Також разом з Мінцифри ми врегулювали можливість використання мобільного додатку "Дія "для дистанційної ідентифікації клієнтів та отримання ними фінансових послуг. Крім того, це можна зробити через систему Bank ID НБУ – це державна система віддаленої ідентифікації, яку розвиває Національний банк", - зазначив Шевченко.

Глава НБУ підкреслив, що система дуже стрімко нарощує кількість учасників – зараз до неї підключені 34 Банки-ідентифікатора, і це означає, що онлайн-послуги з використанням системи Bank ID доступні 99% користувачів платіжних карт на ринку.

"Завдання Національного банку на 2021 рік – зробити систему Bank ID доступною для кожного українця, адже вона економить час і спрощує доступ до державних, комерційних і фінансових послуг", - сказав Шевченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ