Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні дешевшають груші

Сезон збирання осінніх фруктів набирає обертів, завдяки цьому пропозиція яблук, слив та груш на гуртових ринках України постійно збільшується.

На останньому  тижні найбільше зростання обсягів було зафіксовано по грушам і  це, відповідно,  вплинуло на ціни. Про це повідомляє «Інфо-Шувар» із посиланням на дані власного моніторингу цін, який щоденно проводиться на гуртових майданчиках країни.

За наданою інформацією за останній тиждень середня ціна на груші на ринках України знизилась на  20%, падіння ціни переважно обумовлено збільшенням пропозиції дрібних дешевих груш. Сьогодні в залежності від сорту та якості, груші в Україні гуртом  пропонується по 12-18 грн/кг (0.35-0.56 EUR/кг). Для порівняння рік тому найдешевша українська груша на гуртових ринках продавалась по  15-17 грн/кг (0.48-0.53 EUR/кг).

В сусідній Польщі фермери продають груші майже в такому ж самому  діапазоні цін. За даними «Інфо-Шувар»  на гуртових ринках Польщі місцева груша пропонується по 1,5-2,0 zl/кг  (0.35-0.47 EUR/кг).

agroreview.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ