Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні функціонує 178 опорних шкіл

2017 рік - це рік впровадження секторальної децентралізації. У громади повинна прийти нова якість послуг і найголовніша - це освітня. Всього в Україні функціонує 178 опорних шкіл, до яких приєднано 511 їхніх філій. Про це повідомили в прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

Нам потрібно побудувати дороги, запустити шкільний автобус і використати максимально державну підтримку і місцеві бюджети для того, щоб показати результат у наданні освітньої послуги у громадах. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час виступу на Раді регіонального розвитку.

«Наша мета – розбудовувати освітній простір саме в опорних школах в ОТГ, Сьогодні їх налічується 39! Повільно рухаються з точки зору розвитку освітнього простору Закарпатська область – нуль опорних шкіл,  Київська -  з 23 опорних шкіл, нуль  в ОТГ. Позитивну динаміку в цьому процесі демонструє Житомирська область: з 12 опорних шкіл тут, 8 - в ОТГ, 32 філії, куди довозиться 133 дітей; Дніпропетровська: з 12 опорних шкіл 3 - в ОТГ, 30 філій, довозиться 233 дітей; Сумська: з 5 опорних шкіл, 4 - в ОТГ», - зазначив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ