Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні на 100 місць у дитячих садках є 113 дітей

Протягом 2017 року створено 9 тисяч 943 місця у дошкільних навчальних закладах, але на сьогодні в Україні на 100 місць у садках претендує 113 дітей, - Освіта.ua.

В Україні понад 65 тисяч дітей очікують місця у дитячих садках. Відповідні дані були озвучені під час проведення селекторної наради щодо підготовки навчальних закладів до нового навчального року, в якій взяли участь прем'єр-міністр Володимир Гройсман і міністр освіти Лілія Гриневич.

За інформацією Міністерства освіти, черга у дошкільні навчальні заклади скоротилася на 13 тисяч місць.

«Маленькі українці не мають стояти в черзі. Ми маємо розуміти, що створення нового місця у дитсадку - це майбутнє дитини. Переконаний, що створення 26 тисяч місць у ДНЗ на рік не має бути проблемою», - зазначив Володимир Гройсман.

Найбільша черга до дитячих садків існує в Одеській та Київській областях.

За словами Лілії Гриневич, для ліквідації черг до дитячих садків необхідно дати відповідні доручення місцевим органам влади.

«Думаю, ми маємо йти шляхом того, щоб місцеві органи отримали доручення до 2020 року подолати чергу до дошкільних закладів. Лише якщо ми системно підійдемо до вирішення цього питання, нам вдасться вирішити проблему з чергами», - наголосила міністр освіти.

У свою чергу, Володимир Гройсман повідомив, що уряд спільно з місцевими органами розробить програму з ліквідації черги у дитсадках.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ