Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні на ремонті перебувають 36 агрегатів ГЕС

Компанія "Укргідроенерго" готується до нового осінньо-зимового періоду і активно проводить ремонти на гідроелектростанціях. Станом на 1 серпня на ремонті перебувають 36 агрегатів ГЕС.

Про це в інтерв'ю "Енергобізнесу" сказав генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

"Як і кожен рік ми проводимо ремонти та реконструкцію обладнання з метою його  подальшої ефективної і безперебійної експлуатації, зокрема і в осінньо-зимовий період. Наразі у нас в ремонті 36 агрегатів (станом на 01 серпня, – ред.), які  проходять реконструкцію, капітальний та поточний ремонти", — сказав він.

За словами Сироти, "Укргідроенерго" планує, що на початок опалювального періоду в ремонті будуть залишатися 20 агрегатів, а до 31 грудня – 9.

"Ми були вимушені змістити по часу початок підготовки до ОЗП, оскільки цьогоріч у нас було тривале водопілля, яке почалося на початку лютого і закінчилося у червні. В цей період нам ніхто не дозволив би виводити обладнання в ремонти", — зазначи очільник "Укргідроенерго".

Він зазначив, що система незбалансована, сьогодні українські ГЕС працюють на межі, а технічні спеціалісти та інженери станцій слідкують за станом обладнання 24/7.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ