Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні навчається понад 66 тисяч іноземних студентів

Перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець розповів журналістам телеканалу UATV, що нині понад 66 тисяч іноземних студентів навчаються в Україні, 40% з яких – на медичних спеціальностях.

“Найбільше студентів маємо з Азербайджану, Китаю, арабських країн, Індії, Шрі-Ланки. Минулого року з Польщі приїхало багато студентів вивчати медицину”, – зазначив Ковтунець.

Також гість телеканалу повідомив, які спеціальності добре розвинені в Україні та популярні, а які варто розвивати краще.

“Поки що ми не готуємо бізнесменів на достатньому рівні, тому необхідно розвивати бізнес-сферу. Важливо запровадити комплексну систему підготовки, щоб готувати лідерів, які створюватимуть підприємства. Дуже популярними залишаються економіка, право, IT-сфера, журналістика”, – наголосив Ковтунець.

Він вважає, що авіація скоро буде у центрі уваги: “Попит на пілотів та авіапрацівників дуже високий. Окрім того, морська освіта також потребує студентів. Відзначу, що випускники Одеської та Херсонської морських академій влаштовуються на першу роботу із зарплатнею 3000 доларів, тож буквально за декілька місяців “відбивають” вартість освіти”.

Представник Міносвіти заявив, що до українських вишів щороку вступають близько 200-230 тисяч абітурієнтів: “На цю вступну кампанію очікуємо 200 тисяч абітурієнтів, з них 80 тисяч – на бюджет, а решта будуть на контракті”.

За словами Ковтунця, освіта в Україні з кожним роком дорожчає.

“У середньому вартість року навчання бакалаврату й магістратури має бути не менше 1000 доларів на рік. Гривня подешевшала утричі, а отже, ціна на освіту поступово зростає. Якщо раніше це було в середньому 8-10 тис. грн за рік, то зараз – щонайменше 25 тис. грн. Ці ціни орієнтовані на культуру ринку”, – пояснив заступник міністра.

UATV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ