Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні небезпечно тільки там, де є російські солдати, - Волкер

Спеціальний представник Держдепу США у справах України Курт Волкер назвав Донбас небезпечною територією через те, що на окупованих територіях перебувають російські військові, - 112.ua.

Відзначимо, що таким чином Волкер прокоментував стурбованість посольства США в Україні інформацією СММ ОБСЄ про ризик зараження Донбасу радіоактивними відходами.

"Як я вже сказав раніше, єдиним місцем в Україні, де російськомовні люди є під загрозою, це місце, де є російські солдати. І зараз є новий ризик", - написав Волкер.

Так, в посольстві США повідомили, що стурбовані повідомленнями про зараження радіоактивними відходами, "викликаними пособниками Росії на Донбасі".

"Це великий ризик для здоров'я людей і навколишнього середовища. Росія повинна закінчити конфлікт, щоб покращити життя для жителів Донбасу", - повідомляє посольство Twitter.

Нагадаємо, Курт Волкер вимагав у Росії і бойовиків припинити погрози спостерігачів ОБСЄ. Ця заява була реакцією на інцидент, що стався 5 квітня біля окупованого бойовиками Кременця у районі Донецька. Тоді бойовики не дозволили спостерігачам ОБСЄ запустити безпілотник і погрожували їм зброєю.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ