Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні посилять вимоги до пожежної безпеки у готелях

Із 1 жовтня в Україні почнуть діяти нові будівельні норми щодо проектування готелів, які значно посилюють обов’язкові вимоги дотримання пожежної безпеки будівель і запроваджують сучасні системи пожежогасіння.

"Безпека людей – це пріоритет №1. Особливо у випадку виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Тому в нових нормах щодо проектування готелів ми передбачили низку сучасних рішень для посилення обов’язкової пожежної безпеки в них", - зазначається у повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

Вводиться можливість використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою, а також сучасних систем раннього виявлення загроз та надзвичайних ситуацій, передає Економічна правда.

"Відповідно до нових змін у ДБН, готелі потрібно облаштовувати системами протипожежного захисту згідно з ДБН "Системи протипожежного захисту", - повідомили у міністерстві.

Окрім цього, під’їзд пожежних автомашин до будівель готелів слід передбачати згідно з ДБН "Планування і забудова територій". Такий під’їзд має бути забезпечений і до основних евакуаційних виходів та входів, що ведуть до пожежних ліфтів, переконані у міністерстві. 

У нових змінах у ДБН зберігаються вимоги щодо ступеня вогнестійкості будівель готелів та допустимих при цьому кількості поверхів та площі протипожежних відсіків.

"Допускається розміщувати готелі на 1-3 поверхах громадських будівель іншого призначення та житлових будинках І-ІІІ ступенів вогнестійкості за умови їх відокремлення в протипожежний відсік та передбачення окремих шляхів евакуації", - розповіли у міністерстві.

Нагадаємо, на пожежі у готелі в Одесі загинуло 8 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ