Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

В Україні працюють дві інспекційні групи з контролю над озброєнням

Дві багатонаціональні інспекційні групи прибули в Україну для контролю за виконання міжнародних угод з контролю над озброєнням за Договором про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ). Інспекційна група Норвегії прибула до Дніпропетровська, верифікатори з Бельгії працюють в Одесі. Про це йдеться у повідомленні Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України, передає Гал-інфо.

«Багатонаціональна інспекційна група Норвегії у складі дев’яти осіб проводитиме інспекцію оголошеного місця за ДЗЗСЄ до 12 жовтня 2017 року включно. До її складу увійшли представники Канади, Німеччини, Нідерландів та США. Інспекційна група Бельгії, також у складі дев’яти осіб працюватиме в Україні до 13 жовтня. До бельгійської групи увійшли по одному представнику від Великої Британії, Нідерландів та США», - повідомляють українські верифікатори.

Мета зазначених заходів – контроль за дотриманням Україною кількісних обмежень озброєння та військової техніки, що підпадають під дію ДЗЗСЄ. За умовами Договору, про визначене місце інспекції міжнародні інспектори повідомляють через годину після прибуття в країну.

Протягом 2017 року Україна прийняла на своїй території вже вісімнадцять подібних інспекційних заходів, за результатами яких були підписані офіційні звіти, що підтверджують виконання Україною міжнародних зобов’язань за ДЗЗСЄ у повному обсязі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ